Historie van BBB
Het is september 1990. In de grote zaal van café “De Pub” (tegenwoordig ‘t Stuupke) in Bemmel wordt die avond de verjaardag gevierd van Frits Meurs en Hans Peters (eigenaar van De Pub). De heren hebben de leeftijd van 40 jaar bereikt en dat moet gevioerd worden! Jan Verhoeven, oprichter van onder andere De Dweildag en van De Boemels in Bemmel, is ook aanwezig. Hij loopt die avond in de zaal rond en vraagt aan de hem bekende muzikanten of ze iets voelen voor het formeren van een BIG BAND!! Dit resulteert in de oprichtingsvergadering op 1 oktober 1990; De zaal van De Pub wordt het repetitielokaal, de piano geleend van “Wilgrim”. Een drumstel wordt aangeschaft. De eerste muziek wordt geritseld via Wil Maatman van het OverBetuwe College. De eerste leider wordt Gerold van de Burgt uit Grave. Die rijdt mee met ex-Bemmelnaar Eef Hegeman, toen nog trompettist en later opvolger van Ed Bonel als dirigent. Van 2006 tot 2013 speelt de band onder leiding van Louis Peters. Hij heeft de bandleden vooral makkelijker en meer leren soleren. Sinds maart 2013 heeft Henk Kraus uit Malden de muzikale leiding. Door ziekte moest Henk zich terugtrekken voor het Jubileumconcert en is Bert van Ginkel bereid gevonden om in korte tijd die rol over te nemen.
Het eerste optreden van de band is op 13 december 1991 in De Pub. De bezetting: 4 trompetten, 5 trombones, 6 saxen, slagwerk, gitaar, basgitaar en piano. In deze samenstelling is in de jaren weinig gewijzigd. Echter, slechts enkele muzikanten uit de eerste jaren van de band zijn nu nog lid van BBB.
Reeds in de beginjaren werd tevens opgetreden als begeleidingsorkest voor zanger en zangeres. Zoals uit de
videoregistraties blijkt is dat tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Stacks Image 7
Big Band Bemmel in de beginjaren onder leiding van Ed Bonel.

Na vier jaar wordt De Pub verlaten als oefenruimte en is de band verhuisd naar de Werenfridusschool in de Dorpsstraat in Bemmel. Van 2007 tot 2012 wordt gerepeteerd in de Praktijkschool Joannes aan de Sportlaan in Bemmel. Vanaf 2012 oefent de band in het Nootgebouw aan de Cuperstraat in Bemmel (het voormalige zwembad De Hoenderik). Met het gereedkomen van de Theaterkerk eind 2016 in Bemmel, repeteert de band in dit theater, nog steeds op zaterdagmorgen.